Türkiye’de uygunluk değerlendirme (test, muayene ve belgelendirme) sektörünü geliştirerek daha güvenilir ürünlere ve hizmetlere erişimin sağlanması amacıyla 2006 yılından bu yana uğraş veren Uygunluk Değerlendirme Derneği’nin (UDDer) yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimle belirlendi.

UDDer’in 7. Genel Kurul Toplantısı, 27 Kasım 2014 tarihinde T.C. Ekonomi Bakanlığı Uğur Ercan Salonu’nda yapıldı. Yapılan seçimlerde, 2014-2016 yılları arası Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Selçuk Uçar (Türkiye Hazır Beton Birliği-KGS), Nilgün Özdemir (Ekoteks Lab. ve Gözetim),  Nesrin Serin (USB Ulusal Sistem Belgelendirme), Alpay İğrek (TÇMB-Kalite ve Çevre Kurulu), Devran Ayık (T.C. Ekonomi Bakanlığı), İlker İbik (ERA Laboratuvarları), Samim Saner (ISACert Denetim Belgelendirme).

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Timur Diz (TEBAR), Burçin Yumrukçu (BVA), Mehmet Işıklar (SZUTEST), Hakan Esgin (KIWA Meyer), Süleyman Sarı (Link Gözetim), Arzu Yağcı (PGM Gözetim), Zekeriya Aytaç (UDEM).

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Murat Tuna (Tuna Kurumsal), Süleyman Elivar (CTR), Denizhan Özer (Sastek).

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Murat Seyhan (FTI), Cemal Silan (S&Q Mart), Abdullah Aydemir.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu yapmış olduğu görev dağılımında Selçuk Uçar’ı Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Nilgün Özdemir ve Nesrin Serin’i Başkan Yardımcılıklarına, Alpay İğrek’i de Sayman Üyeliğe seçerek Başkanlık Divanı’nı oluşturdu.